Actueel en archief

Op deze pagina vindt u aankondigingen van symposia en studiedagen. Een overzicht van actuele berichten, uitnodigingen en aankondigingen.
Behalve actuele berichtgeving heeft u hier toegang tot het archief met eerdere berichten. Hier kunt u ook presentatiemateriaal terugvinden van presentaties zoals gegeven tijdens symposia en studiedagen.

 • Actueel
 • Archief
 • Inschr. studiemiddag
 • Inschr. symposium
 • Inschr. werkconferentie
 • VOGON Award

VOGON-symposium

23 november 2018

VOGON-symposium: 23 november 2018
Thema: Vastgoed & Risico
Locatie: Sweco Nederland, De Holle Bilt 22, 3732HM, De Bilt

Thema: Vastgoed & Risico: Omgaan met onzekerheden in de vastgoedmarkt

De Nederlandse economie groeide in 2017 met 2,9%, de hoogste groei sinds de crisis. Economisch gaat het Nederland voor de wind, er wordt meer geïnvesteerd, meer uitgevoerd en meer geconsumeerd dan in 2016. Het consumentenvertrouwen ligt daardoor ruim boven het langjarig gemiddelde. De inflatie stijgt in de komende jaren naar verwachting tot een solide 2,0%. De lage rentestanden en de hoeveelheid kapitaal die beschikbaar is voor vastgoed heeft geleid tot een 14% toename in transactievolume ten opzichte van 2016 in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Er liggen risico’s op de loer. De economische performance van Nederland en ook Europa zal leiden tot een afname in het opkoopprogramma van de ECB, met rentestijgingen als gevolg. Rentestijging kan leiden tot een afname van de vraag naar vastgoed. Ook geopolitieke of sociaal-economische gebeurtenissen kunnen de vraag naar vastgoed in een regio verstoren, denk aan de Brexit.

Grote trends als urbanisatie, globalisatie en technologische ontwikkelingen brengen ook een aantal risico’s met zich mee, met name op de gebruikersmarkt. De vraag naar winkelvastgoed wordt beïnvloed door online winkelen en het veranderde consumentengedrag, de vraag naar kantoren is fundamenteel gewijzigd en nieuwe innovatie kantoorconcepten treden toe in de markt. De vraag naar logistiek lijkt daarnaast niet op te kunnen, terwijl robotisering en automatisering invloed hebben op de vraag naar en ruimtelijke inpassing van logistieke ruimten. Tijdens het symposium gaan de sprekers vanuit verschillende invalshoeken in op de onzekerheden in de vastgoedmarkt en hoe hiermee gefundeerd kan worden omgegaan.

Sprekers zijn o.a. (ovb wijzigingen): Paul Hilbers, Directeur Financiële Stabiliteit, DNB, Josje Hoekveld, Woningmarktanalist, AM, Bart Vink, Head of Research and Strategy, Redevco

Het Vastgoed Talent Seminar 2018

14 september 2018

Vastgoed Talent Seminar

Het Vastgoed Talent Seminar werd georganiseerd door de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON) en vond plaats bij de ASRE.

47e VOGON studiemiddag: Het veranderende retail landschap en de effecten die dit heeft op (binnen)steden

15 mei 2018

Het thema van de 47e VOGON studiemiddag was het veranderende retail landschap en de effecten die dit heeft op (binnen)steden. Dinsdag 15 mei 2018 – 14:00 uur
In de Fakton Skybar, Rotterdam
(Met uitzicht op de koopgoot, de Markthal en Hudson’s Bay)
Inschrijven voor een studiemiddag kunt u op deze pagina
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003

Het Vastgoed Talent Seminar 2018

14 september 2018

Vastgoed Talent Seminar

Het Vastgoed Talent Seminar werd georganiseerd door de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON) en vond plaats bij de ASRE.

47e VOGON studiemiddag: Het veranderende retail landschap en de effecten die dit heeft op (binnen)steden

15 mei 2018

Het thema van de 47e VOGON studiemiddag was het veranderende retail landschap en de effecten die dit heeft op (binnen)steden. Dinsdag 15 mei 2018 – 14:00 uur
In de Fakton Skybar, Rotterdam
(Met uitzicht op de koopgoot, de Markthal en Hudson’s Bay)
Inschrijven voor een studiemiddag kunt u op deze pagina

Communicatie naar leden uiteengaan PNL

23 maart 2018

46e VOGON studiemiddag: Het toekomstig gebruik van kantoren in een circulaire economie

20 maart 2018

Het thema van de 46e VOGON studiemiddag is Het toekomstig gebruik van kantoren in een circulaire economie : Investeringskosten en het effect op financiering en waarde
 
Dinsdag 20 maart 2018
14u30 – 18u00
Gebouw Circl, Gustav Mahlerlaan 1 B te Amsterdam
(voorportaal ABN AMRO Hoofdkantoor)
Inschrijven voor een studiemiddag kunt u op deze pagina.

VOGON-symposium

10 november 2017

De impact van disruptieve technologische ontwikkelingen op de Nederlandse vastgoedmarkt ‘De vlucht naar voren’
jaarlijks VOGON symposium
Vrijdag 10 november 2017
a.s.r. vastgoed vermogensbeheer
(Archimedeslaan 10, Utrecht)

Researchseminar IVBN VBA

10 oktober 2017

Researchseminar IVBN VBA "Vastgoed in de beleggingsportefeuille' Dinsdag 10 oktober 2017 van 14:30 tot 18:30 (CEST)
Sympony Offices
Gustav Mahlerplein 3-117
1082 MS Amsterdam
Nederland

Voor VOGON-leden gratis deelname!

Inschrijven: zie onderstaande link:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-researchseminar-ivbn-en-vba-vastgoed-in-de-beleggingsportefeuille-35343266662.

Vastgoed Talent Seminar 2017

22 september 2017

Een middag gevuld met kennis en vakgenoten

Het Vastgoed Talent Seminar: een inspirerende, dynamische middag met een scala aan high lights uit vastgoedgerelateerde scriptie-onderzoeken.
Actuele, onderbouwde kennis met een directe link naar de praktijk.
 

45e VOGON studiemiddag: Huisvesting millenials: niche?

6 april 2017

Het thema van de 45e VOGON studiemiddag gaat over de toekomstige woningbehoefte van de Nederlandse jongeren van deze eeuw, de nieuwe ‘millenials’. Op deze dag belichten wij de toekomstige ontwikkelingen omtrent studenten- en starterswoningen.
Locatie: 8e etage kantoor Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Gatwickstraat 1, Amsterdam
Inschrijven voor een studiemiddag kunt u op deze pagina.

VOGON-jubileumsymposium

11 november 2016

Op vrijdagmiddag 11 november vierde de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland VOGON haar 25 jarig bestaan.
Het jaarlijks symposium stond in het teken van het jubileum. En wel op een bijzondere locatie: in Artis te Amsterdam.

Tijdens het jubileumsymposium werd de VOGON Award 2016 gewonnen door Dröes, Ziermans en Koppels. lees meer..  

Het Vastgoed Talent Seminar 2016

23 september 2016

Het was een inspirerende, dynamische middag met een scala aan high lights uit vastgoedgerelateerde scriptie-onderzoeken!
Actuele, onderbouwde kennis | directe link met praktijk | krachtig, interactief programma |

44e VOGON studiemiddag: De waarde van duurzaam vastgoed

28 juni 2016

Het thema van de 44e VOGON studiemiddag is ‘De waarde van duurzaam vastgoed’. Hierin presenteren we de waarde van duurzaam vastgoed vanuit verschillende invalshoeken. De studiemiddag vindt zijn basis in toegepast en/of wetenschappelijk onderzoek, zo dicht mogelijk tegen de praktijk.

VOGON op Provada: De gamechangers van de komende decennia

8 juni 2016


Diverse maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot structurele veranderingen op de vastgoedmarkt. Vergrijzing, schaarste aan grondstoffen, veranderend woon-, winkel- en werkgedrag, globalisering, neoliberaal beleid, enzovoorts hebben allemaal impact op gebruik en afname van vastgoed. Vastgoedbeleggers, ontwikkelaars en overheden moeten hierop anticiperen. Maar wat weten we eigenlijk over veranderende patronen aan gebruikerskant? En welke innovatieve vastgoedconcepten sluiten aan op structurele veranderingen aan de vraagzijde?

De Vereniging Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON) stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar veranderingen in de vraag naar vastgoed.

Onder leiding van Vincent Gruis (VOGON bestuurslid en hoogleraar Housing Management aan de TU Delft) gaan prominente VOGON-leden, professor Hans de Jonge, Boris van der Gijp en Jeroen Lokerse aan de hand van drie stellingen in debat over de gamechangers van de komende decennia. De opbrengsten kunt u gebruiken voor uw vastgoedstrategie en vormen input voor het door de VOGON geïnitieerde Nationaal Onderzoeksprogramma Vastgoed (NOVA).

 

aankomende activiteiten

29 april 2016

 • VOGON-studiemiddag 29 april:  De toekomst van kantoorlocaties‘ Een blik op de kantoorlocaties en -gebouwen van de toekomst’, UP Building Piet Heinkade 55 te Amsterdam
 • VOGON-studiemiddag 28 juni:  De waarde van duurzaam vastgoed
 • IVBN/VBA/VOGON Research seminar. Dit is gepland op 11 oktober en heeft als (voorlopige) titel  ‘Why Real Estate’.
 • VOGON 25-jarig jubileum symposium 11 november: 25 jaar vastgoed: Historie en toekomst, Artis Amsterdam

43e VOGON studiemiddag

29 april 2016

Het thema van de 43e VOGON studiemiddag was ‘Toekomst Nederlandse kantoren(markt)’. Hierin onderzoeken we de toekomstige kantorenmarkt vanuit verschillende invalshoeken. De studiemiddag vindt zijn basis in toegepast en/of wetenschappelijk onderzoek, zo dicht mogelijk tegen de praktijk.

13 november: VOGON-symposium

13 november 2015

VOGON-symposium: De gebruiker centraal : Op naar een gebruiksaanwijzing voor vastgoed

De vastgoedwereld stelt anno 2015 “de gebruiker centraal”. Toenemend (over-) aanbod van vastgoed heeft ertoe geleid dat niet alleen vastgoedeigenaren, maar ook ontwikkelaars, adviseurs en makelaars zich steeds meer moeten richten op de klant, ofwel de eindgebruiker van het vastgoed. Voor een goede positie op de vastgoedmarkt is er meer nodig dan het uitroepen van de kreet “Wij stellen de gebruiker centraal”. Maar wat weet u nu echt van de wensen en noden van de gebruiker? Degene die het best antwoord weet te geven op deze vraag, weet de leegstand het best te beperken en uiteindelijk het hoogste rendement te behalen. Binnen vastgoed is klantgerichtheid echter nog relatief beperkt ontwikkeld. Tijdens het jaarlijkse VOGON-symposium van 2015 bekijken we de gebruiker van dichtbij. Vijf sprekers (Cor Worms (Nova-onderzoeksprogramma), Theo Arentze (prof. TU Eindhoven), Jessie Wagenaar (Directeur verkoop en gebiedsmarketing, BPD), Marrit Laning (Head of Research & Strategy, Redevco) en Jaap Tholen, (De Nieuwe Staat BV) die allen veel affiniteit en ervaring hebben met het afstemmen van het vastgoed op de gebruikers, zullen hun onderzoeksresultaten en ideeën presenteren.
  Inschrijven voor dit symposium kan met het inschrijfformulier.
 

Verslag Talent Seminar

26 oktober 2015

ASRE Talent Seminar 25 september 2015 - Programma ASRE Talent Seminar bekend! - kies úw programma van vastgoedgerelateerde scriptie-onderzoeken

25 september 2015Het programma voor vrijdagmiddag 25 september is bekend! U kunt die middag ‘instappen’ wanneer u wilt en de onderwerpen kiezen die u het meest aanspreken. Waar kiest u voor?:  
 • Energie & Duurzaamheid
 • Zorg & Vastgoed
 • The Dutch Housing Market
 • Corporate Real Estate
 • Gebiedsontwikkeling/ Ruimtelijke Economie
 • Externe effecten energie
 • Opties

Bekijk het programma van de middag met scriptietitels, sprekers en van welke universiteiten zij afkomstig zijn.
Komt u ook?
Klik hier om u aan te melden.

Met vriendelijke groet,
Namens de ASRE, AAA MRE, MSRE AA, VOGON & PropertyNL,
 
Arthur Marquard
Programma manager

Verslagen VOGON studiemiddagen

16 juni 2015

Beste leden van de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland, de VOGON,

Zoals jullie bekend is, behoren studiemiddagen tot de verschillende activiteiten van de VOGON.  De studiemiddagen worden doorgaans goed bezocht, zijn actueel en inhoudelijk sterk. Dankzij de inbreng van gerenommeerde sprekers en dagvoorzitters, de actieve participatie door de deelnemers en de uitstekende organisatorische voorbereiding door de Activiteitencommissie.  Voor de studiemiddagen worden steeds fraaie locaties beschikbaar gesteld.

Om nog meer aandacht op de studiemiddagen te vestigen en te stimuleren tot deelname gaat de VOGON de verslagen van de studiemiddagen (naast opname in ons jaarverslag) ook op onze web site plaatsen en daarnaast per mail aanbieden aan leden en niet-leden.

Bijgaand voor het eerst de verslagen van een tweetal recente studiemiddagen, en wel die op 1 april en 28 mei jl.
Met vriendelijke groet,

het VOGON bestuur

----

Presentaties studiemiddag: Wie betaalt bepaalt?!:

Eigenaars en financiers in 2020 van Nederlands vastgoed. Wat betekent het voor de vastgoedmarkt dat buitenlandse partijen het estafettestokje massaal (willen) overnemen van de huidige Nederlandse eigenaars en financiers? Is een nationale uitverkoop te stoppen en moeten we dat überhaupt willen?
 
Voor inschrijving voor een studiemiddag gaat u naar het digitale inschrijfformulier

Oproep tot scriptie-inzendingen

1 juni 2015

Dit jaar wordt voor de vijfde maal het ASRE Talent Seminar georganiseerd. Hiermee wordt de traditie voortgezet van het in de schijnwerpers zetten van de meest aansprekende scripties van het afgelopen studiejaar. Net als tijdens de voorgaande edities staan uitwisseling van kennis en inzichten rondom uiteenlopende vastgoedthema’s centraal.

Bijzonder én nieuw dit jaar is dat ook studenten van andere instellingen, naast de Amsterdam School of Real Estate, hun scriptie die middag mogen presenteren!

Om het Talent Seminar tot een succes te maken vragen wij u als VOGON-lid, maar in het bijzonder diegenen werkzaam bij universiteiten en post-initiële opleidingen, deze bijeenkomst bij afstudeerders onder de aandacht te brengen en hen te stimuleren hieraan deel te nemen.

Inzending scriptie vòòr 1 juni | Meer informatie en aanmelden: www.asre.nl/talentseminar | c.damen@asre.nl | 020 668 11 29

Het ASRE Talent Seminar wordt georganiseerd door de Amsterdam School of Real Estate, de alumniverenigingen van de MRE en de MSRE ( AAA MRE en MSRE AA), de VOGON & PropertyNL.

ASRE Talent Seminar
Een middag om inspiratie op te doen, kennis te vergaren en vastgoedprofessionals te ontmoeten.
 

Briefing en manifest Nationaal Onderzoekprogramma Vastgoed

2 april 2015

Best VOGON-lid/geïnteresseerde,

Op 10 April 2014 organiseerde de VOGON een succesvol verlopen Werkconferentie Vastgoedonderzoek. Op de conferentie is een grote consensus ontstaan over de wenselijkheid van een vervolg op de conferentie, in de zin van een praktische uitrol van ideeën en plannen die op de conferentie zijn ontstaan.

In bijgaande notitie doet het VOGON bestuur hiertoe een aantal voorstellen. Het bestuur legt een paar vragen aan u voor en zou het zeer waarderen uw antwoorden daarop te verkrijgen, via ons secretariaat, e mail c.damen@asre.nl.
Met alvast veel dank voor uw medewerking.

Hartelijke groet,
 
Ciska Damen
Managementassistent
 

41e VOGON studiemiddag

1 april 2015

Presentaties VOGON studiemiddag: “De toekomst van retail”
Winnende en verliezende retailers in beeld
41e VOGON Studiemiddag 2015; 1 april 2015
Locatie CBRE Global Investors, Schiphol
 
Voor inschrijving voor een studiemiddag gaat u naar het digitale inschrijfformulier

VOGON-Symposium 2014

14 november 2014

De crisis voorbij
Maar hoe pakken we de ‘vastgoeddraad’ weer op?
‘The best way to predict the future is to create it’ (Peter F. Drucker)
   
Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

40e VOGON Studiemiddag 2014

9 oktober 2014

9 oktober was de 40e studiemiddag met als onderwerp:
“Omgaan met structureel overaanbod”
 
Voor inschrijving voor een studiemiddag gaat u naar het digitale inschrijfformulier

Presentaties VOGON studiemiddag

22 mei 2014

Het thema van de Vogon studiemiddag was: Beleggen in Nederlandse huurwoningen: de (on)mogelijkheden, kansen en risico´s.
Locatie: ASRE, Jollemanhof 5 te Amsterdam
 

Voor inschrijving voor een studiemiddag gaat u naar het digitale inschrijfformulier

call for papers

1 mei 2014

Real Estate Research Quarterly (RERQ) signaleert nieuwe ontwikkelingen in de wetenschapsgebieden die relevant zijn voor de vastgoedsector: economie, (sociale) geografie, bouwkunde, planologie maar ook bijvoorbeeld bestuurskunde. De uitgave biedt een podium voor onderzoek, analyses en discussies die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de vastgoedsector.

Voor de editie van juni 2014 roept de redactie olv gastredacteur Cees-Jan Pen (Lector Vastgoed Fontys, programmamanager platform31)) en Ingrid Janssen (TiasNimbas) auteurs op een bijdrage te leveren rond het thema:
   

Presentaties VOGON Symposium: De toekomstige vastgoedagenda, Thematiek en co-creatie

14 november 2013

Download hier de presentaties van het VOGON-symposium .
Om innovatie te versnellen is onderzoek een voorwaarde. Co-creatie is daarin noodzakelijk, want alleen in samenwerking, gericht op intellectuele schaalvergroting, bundeling en synergie, kunnen wetenschap, bedrijfsleven en instituten de onderwerpen op de vastgoedagenda efficiënt en effectief tot uitvoering brengen, en overtuigend aan maatschappij en politiek aanbieden.
 
Over dit onderwerp vond op donderdag 14 november 2013 om 13.30 uur het jaarlijkse VOGON-symposium plaats in het WTC te Amsterdam. De sprekers: prof.dr. Ed Nozeman, dr. Free Huizinga, prof.dr. Erwin v.d. Krabben en drs. Maarten Donkers vulde deze vastgoedagenda inhoudelijk in en benoemde de thema’s waarmee we uiteindelijk uit de crisis groeien. Ook verkende we de mogelijkheden voor co-creatie in de uitvoering van deze agenda. Dagvoorzitter was prof. dr. Peter van Gool. Een artikel over dit symposium in PropertyNL Magazine van 22 november 2013 kunt u hier downloaden.

Presentaties VOGON studiemiddag

12 september 2013

Presentaties en verslag VOGON Studiemiddag over Big Data.
 
Voor inschrijving voor een studiemiddag gaat u naar het digitale inschrijfformulier

VOGON Studiemiddag

23 mei 2013

De winkelmarkt verkeert in moeilijke tijden. Omzetten lopen terug, leegstand loopt op en internet neemt in toenemende mate de rol van het fysieke winkelkanaal over. Het verbeteren van de ‘beleving’ in winkels en winkelgebieden is een veelgehoord antwoord op deze bedreigingen. Maar wat wordt eigenlijk bedoeld met winkelbeleving? Hoe is beleving te meten en misschien wel belangrijker, in welke mate kan winkelbeleving zorgen voor een beter rendement van winkelvastgoed? Gerben Huijgen (I&O Research), Bart Vink (ASR), Ingrid Janssen (TiasNimbas Business School) en Hilke Nijmeijer (CBRE Global Investors) gaven antwoord op deze actuele vragen. De Studiemiddag Winkelbeleving Vond plaats in het Winkelcentrum Beursplein, Rotterdam
 

VOGON Studiemiddag

22 maart 2013

VOGON, in association with the Amsterdam Business School, the Amsterdam School of Real Estate, and the European Real Estate Society:
VOGON studiemiddag: The mortgage market’s stranglehold on the housing market : De woningmarkt in de wurggreep van de hypotheekmarkt (N.b. voertaal van de studiemiddag is Engels) Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

VOGON Symposium

15 november 2012

VOGON symposium :
Nieuwe verhoudingen in de kantorenmarkt Huurder is koning

VOGON presentaties tijdens een inspirerend symposium over nieuwe verhouding(en) tussen
verhuurder en huurder op de commerciële vastgoedmarkt. Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

VOGON Studiemiddag

5 oktober 2012

Studiemiddag met als thema: Toekomst van de grondmarkt : Grondige herziening gewenst?

VOGON studiemiddag

8 mei 2012

Studiemiddag met als thema: Het Nieuwe Winkelen : ontwikkelingen op het snijvlak van online en offline retail.
Locatie: SVilla ArenA, Amsterdam

VOGON jubileumboek

20 maart 2012

Het door de VOGON uitgegeven jubileumboek 20 jaar vastgoedonderzoek in Nederland 1992-2011 bevat een representatieve verzameling van artikelen die in de afgelopen twintig jaar zijn verschenen in het VOGON Journaal, de bijlage Wetenschap en Onderzoek bij Vastgoedmarkt en de Property/Real Estate Research Quarterly. Bij de samenstelling van het boek hebben de eindredacteuren ernaar gestreefd om een goed beeld te geven van de breedheid en kwaliteit van de artikelen die in de loop der jaren zijn gepubliceerd. Aan de orde komen onder meer huurprijsvaststelling en waardebepaling van winkelcentra, erfpacht, kwaliteit en bereikbaarheid van kantoren, taxeren van vastgoed, de Nederlandse woningmarkt, vastgoedindices, forecasten en het beleggen in vastgoed.
 

Planning activiteiten

15 maart 2012

Planning activiteiten:
1. Het Nieuwe Winkelen (met onder meer aandacht voor logistiek, factory outlets)
tijdstip: eind april
2. Corporaties en Kooprechtt
tijdstip: eind juni
3. Grondmarkt en het gemeentelijk verdienmodel
tijdstip: medio september
 
Het Symposium zal dit jaar in het teken staan van de nieuwe verhouding(en) op de commerciële gebouwenmarkt tussen verhuurder en huurder als gevolg van veranderingen in onder meer wetgeving en financiering.
Tijdstip: donderdag 15 november, St. Olofskapel te Amsterdam.

VOGON Symposium

11 november 2011

Het VOGON symposium vond plaats op vrijdag 11 november 2011 in het WTC te Amsterdam.

VOGON Studiemiddag

14 september 2011

Studiemiddag met als thema: Het middensegment in de huursector : samenwerking tussen corporaties en beleggers
Locatie: Syntrus Achmea Vastgoed B.V., Gatwickstraat 1, 1043 GK Amsterdam
Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.
 

VOGON Studiedag

30 juni 2011

Studiemiddag met als thema: Bloeiende binnensteden:  Toekomst van het Nederlandse winkellandschap

Locatie: Amsterdam School of Real Estate. 

VOGON Studiemiddag

15 april 2011

Studiemiddag met als thema: “Vastgoed: stof tot nadenken : Methoden, Technieken en Ethiek”
Locatie: Amsterdam School of Real Estate.

Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

VOGON Symposium 2010

12 november 2010

19e VOGON Symposium met als thema: Tijd voor keuzes : houdbaarheid van de Nederlandse (huur)woningmarkt

VOGON Studiemiddag

1 september 2010

Woensdag 1 september 2010 heeft de 30e VOGON studiemiddag plaatsgevonden met als thema: “Vastgoedfinancieringen; Geen geld, niet geteld?”

VOGON Studiemiddag

16 juni 2010

Studiemiddag met als thema: “BEVOLKINGSKRIMP, LESS IS MORE”
Locatie: bij de Universiteit Utrecht.

Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

VOGON Studiemiddag

7 april 2010

Studiemiddag met als thema: Taxatiestrijd in waarderingstijd

Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.
 

VOGON Symposium 2009

13 november 2009

Het Symposium met als thema: Vastgoedbeleggingen na de crisis: waar liggen de kansen?

Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.

VOGON Studiemiddag

16 september 2009

Studiemiddag met als thema: Tweedeling op de kantorenmarkt : hoe nu verder?

Woensdag 16 september 14.30-18.30 uur. Locatie: FGH Bank N.V., Leidseveer 50, Utrecht.
 

VOGON Studiemiddag

28 mei 2009

Studiemiddag met als thema: Parkeren en gebiedsontwikkeling, lust of last?
Donderdag 28 mei 14.30-17.30 uur. Locatie: Informatiecentrum Nieuw Hoog Catharijne.

Voor inschrijving gaat u naar het digitale inschrijfformulier.
 

VOGON Studiemiddag

20 april 2009

Op 8 april 2009 heeft de studiemiddag Woningmarkt in roerige tijden plaatsgevonden in de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

VOGON Symposium 2008

14 november 2008

Symposium Winkelplanning, vrijdag 14 november.

Verslag 24ste VOGON studiemiddag

4 september 2008

Het gemeentelijke grondbeleid : zorg of zegen?

Donderdag 4 september Fortis Vastgoed, Archimedeslaan 10, Utrecht

Verslag 23e VOGON Studiemiddag

4 juni 2008

Woensdag 4 juni vond de 23e VOGON-studiemiddag plaats bij Baker & McKensie Amsterdam met als thema: Vastgoed in de zorgsector

De prijswinnaars van de VOGON PropertyNL Award 2007 zijn:

17 december 2007

1e prijs Bart Mols (DTZ Retail-Utrecht)
2e prijs Robert Koot (JLL Consultancy Amsterdam)
3e prijs Marten Middendorp & Ruben Hümmels (Brink Groep Leidschendam)
Meer informatie over de winnende artikelen vindt u hier.

VOGON Symposium 2007

9 november 2007

Presentaties van 9 november 2007

VOGON Studiemiddag

24 april 2007

Dinsdag 24 mei 2007 heeft de 21e VOGON-studiemiddag plaatsgevonden te RSM Erasmus University Rotterdam met als thema: Nederlands onderzoek voor het 14e ERES congres in London (27-30 juni) : prelude op ERES

VOGON Studiemiddag

3 april 2007

Donderdag 3 april vond de 22e VOGON-studiemiddag plaats in het WTC Amsterdam - Conference Centre, met als thema: Duurzaamheid en vastgoed: wat betekent het nu echt?

VOGON Studiemiddag

13 maart 2007

Dinsdag 13 maart 2007 heeft de 20e studiemiddag met als thema Basel II en de waardebepaling van onroerende zaken plaatsgevonden bij Baker & McKenzie.

Call for papers

1 januari 2007

VOGON Studiemiddag

6 juli 2006

Donderdag 6 juli heeft de 19e VOGON-studiemiddag met als thema Corporate Real Estate plaatsgevonden bij Fortis in Utrecht.

ERES congres

1 juni 2006

Op 7-10 juni 2006: 13th Annual European Real Estate Society Conference
Weimar, Duitsland
Voor meer informatie: http://www.eres2006.org

VOGON Studiemiddag

23 februari 2006

23 februari 2006 heeft de 18e VOGON-studiemiddag met als thema De Nederlandse kantorenmarkt plaatsgevonden in het Hirschgebouw in Amsterdam.

VOGON Symposium 2005

18 november 2005

Op vrijdag 18 november 2005 heeft het 14e VOGON-Symposium plaatsgevonden in het Barbizon NH hotel in Amsterdam.

13e VOGON-symposium in teken van megaprojecten door Simon van der Gaast

20 november 2004

VOGON Symposium 2004

19 november 2004

VOGON Symposium 2003

21 november 2003

Onderzoek voor de VOGON, gepresenteerd op het Symposium van november 2003 Lonneke Bank: De rol van onderzoek in de vastgoedwereld; enquête

Inschrijving studiemiddag

Hier kunt u zich inschrijven voor de VOGON studiemiddag.

 

Inschrijving symposium

Hier kunt u zich inschrijven voor de VOGON symposium.

 

Inschrijving werkconferentie

Hier kunt u zich inschrijven voor de VOGON werkconferentie.

VOGON Award

Laatste Award
 

Het hoe en waarom van de VOGON Research Award

Onderzoek en vooral onafhankelijk onderzoek is een hoog goed in een democratische samenleving. Dergelijk onderzoek vervult nuttige functies ten behoeve van uiteenlopende doeleinden. Het informeert ons over nieuwe trends in de samenleving, het stelt vragen bij aangenomen waarheden, het wijst op de prettige en minder prettige gevolgen van belangrijke publieke en private beslissingen en het reikt ons bruikbare methoden aan.

Toch is onderzoek niet zelden ondankbare arbeid. Soms zijn de uitkomsten teleurstellend of worden voorspelbaar gevonden. Als het onaangename resultaten bevat worden ze door beleidsmakers en politici selectief benut of ontkend. Toch blijft goed onderzoek een must, ook voor de vastgoedsector. Vandaar dat de VOGON  Research Award een stimuleringsprijs is die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging Onroerend Goed Onderzoekers Nederland aan de beste beoordeelde vastgoedpublicaties van de in Nederland verschijnende vastgoedtijdschriften. De winnaar(s) ontvangen een oorkonde en een geldbedrag. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het jaarlijks VOGON-Symposium. 

De Award wordt toegekend door een jury van vijf Nederlandse vastgoeddeskundigen. De jury buigt zich over artikelen die verschijnen in de periode september tot en met augustus.  

Bij de selectie van de beste artikelen worden de volgende criteria gehanteerd:

 • relevantie en bruikbaarheid voor de Nederlandse vastgoedmarkt;
 • vernieuwend dan wel origineel qua aanpak, thematiek of invalshoek;
 • gebaseerd op eigen onderzoek, op secundaire analyse dan wel een kritische reflectie;
 • hoge mate van consistentie en toegankelijkheid. 
   

De jury kan besluiten om de Award niet uit te reiken wegens ontbreken van voldoende kwaliteit in de betreffende periode.De uitslag en de motivering van de jury wordt op de VOGON website geplaatst. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid.
Ok