,

De Overstap – januari 2022

VOGON-leden maken regelmatig een carrièrestap. De nieuwe rubriek De Overstap doet daarvan verslag. Heb je zelf een nieuwe baan? Meld het aan redactie@vogon.nl en stuur een foto mee.

Kern benoemt Herman Kok als directeur

Het retailkenniscentrum Kern (voorheen de Nederlandse Raad voor Winkelcentra, NRW) heeft VOGON-lid Herman Kok per 1 februari 2022 aangesteld als directeur.

Kok heeft 25 jaar ervaring in de vastgoedsector. In het Verenigd Koninkrijk werkte hij sinds 2017 als head of research en analytics voor Ellandi en Mark (voorheen Meyer Bergman), met de focus op retail, leisure en mixed use. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam in Nederland bij Multi Corporation en Multi Development.

De afgelopen jaren was hij al bij diverse commissies van Kern betrokken. Kok wil zich vooral inzetten voor het verder uitrollen van de strategie die is geïntroduceerd in 2021, toen NRW werd omgevormd tot Kern. Zijn aandacht zal uitgaan naar het leggen van verbindingen met en tussen de sectoren en functies die voor kernen zo belangrijk zijn, zoals retail, horeca, leisure, wonen, werken, gezondheid en onderwijs, maar ook overheden en kennisinstellingen.