VOGON SYMPOSIUM 2018

Vastgoed & Risico: omgaan met onzekerheden in de vastgoedmarkt

Op 23 november vindt het jaarlijkse VOGON Symposium plaats in De Bilt. Tijdens het symposium geven vier sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun visie op de onzekerheden in de vastgoedmarkt en de diverse sectoren en hoe hiermee gefundeerd kan worden omgegaan. Onze dagvoorzitter is Saskia van den Bronk, afdelingshoofd Sweco Capital Consultants. Sweco host het symposium.

Sprekers 

Paul Hilbers, Directeur Financiële Stabiliteit, DNB
Josje Hoekveld, Woningmarktanalist, AM
Bart Vink, Head of Research and Strategy, Redevco
Patrick Tuijp, Financieel analist van adviseur Ortec Finance

Het gaat Nederland economisch voor de wind. De Nederlandse economie heeft in 2017 de hoogste groei laten zien sinds 2007 (3,2%) en de verwachte groei voor 2018 is 2,7%. De lage rentestanden en ruime beschikbaarheid van kapitaal heeft geresulteerd in een 14% toename in transactievolume ten opzichte van 2016. Er liggen risico’s op de loer. De vastgoedhausse houdt al jaren aan en leidt tot de vraag wanneer het volgende keerpunt wordt bereikt. Is het einde van de opwaartse cyclus nabij? 
Grote trends als urbanisatie, globalisatie en technologische ontwikkelingen brengen ook een aantal risico’s met zich mee, met name op de gebruikersmarkt. De vraag naar winkelvastgoed wordt beïnvloed door online winkelen en het veranderde consumentengedrag, de vraag naar kantoren is fundamenteel gewijzigd en nieuwe innovatieve kantoorconcepten treden toe in de markt. De vraag naar logistiek lijkt daarnaast niet op te kunnen, terwijl robotisering en automatisering invloed hebben op de vraag naar en ruimtelijke inpassing van logistieke ruimten. 

Wij reiken tijdens deze dag ook de VOGON Research Awards 2018 uit. 

Programma
12:00 -13:00 – ALV 
13:00-17:00  – Symposium
17:00-18:00  – Borrel

Locatie – Sweco Nederland | De Holle Bilt 22, De Bilt (Atrium)
Kosten – Voor leden EUR 100 | Niet-leden EUR 175

VOGON nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 
Meld u snel aan!

Graag tot 23 november!