,

Drie nominaties VOGON Research Award, winnaar bekendgemaakt tijdens het symposium op 7 mei

De jaarlijkse VOGON Research Award zal worden uitgereikt tijdens het symposium van 7 mei 2024. De award gaat naar het beste artikel in het blad Real Estate Research Quarterly van jaar 2023. Kom naar het Symposium om kennis te maken met de auteurs en te horen wie uiteindelijk wint.

Dit zijn de drie genomineerde artikels en de eerste auteurs ervan (in alfabetische volgorde): 

1) Daan van der Hoeven met het artikel “Verkenning implementatie taxatie-expertise in geautomatiseerde waarderingen in Nederland” (joint met Mark van Duijn). 

Van der Hoeven is taxateur en product owner bij Envalue waar hij zich specialiseert in AVM’s en automatisering van het vastgoedtaxatieproces. Hij behaalde in 2022 MSc. Real Estate Studies bij Rijksuniversiteit Groningen. 

Lees het artikel

2) Vincent Roberdel met het artikel “Grootschalige evaluatie van de effecten van verduurzaming: inzicht in de verschillen tussen bewoners en hun gedrag” (samen met Ioulia Ossokina, Vladimir Karamychev en Theo Arentze). 

Roberdel is PhD-student bij de faculteit Bouwkunde van TU Eindhoven. Hij werkt binnen het onderzoeksprogramma BEL Behaviour, Energy transition, Low income.

Lees het artikel

3) Simon Verstraten met het artikel “Bouwkostenontwikkeling krijgt te weinig aandacht in onderzoek naar de invloed op de woningbouwproductie”. 

Verstraten is business lead Cost Management bij ingenieursbureau Arcadis. Dit artikel is gebaseerd op zijn afstudeerscriptie voor de Master Real Estate aan TIAS in Tilburg.

Lees het artikel